Уеб дизайн

Уебредактиране с Namo WebEditor 5.5

Когато наскоро изпробвах новата версия на Namo WebEditor, останах очарован и от широкия набор възможности за уебредактиране, и от безупречните шаблони, които програмата предлага. Въпреки това с нея се работи изключително лесно, което определено ще зарадва начинаещите уебразработчици.


При този продукт се залага именно на нетрудоемкото оформяне на уебсъдържание, което личи и от интуитивния и изчистен потребителски интерфейс.


Мисля, че разработчиците от Namo Interactive са постигнали целта си с тази версия на своя уебредактор, защото с негова помощ наистина всеки ще е в състояние да създаде и оформи своя уебсайт или фрагмент от него с лекота, без да има каквито и да било HTML познания.


Това става най-лесно посредством автоматизиращия процеса на създаване на сайта магьосник (Site Wizard), при който всичко става стъпка по стъпка, но това не означава, че при този метод не остава поле за изява на вашата креативност.


Естествено, освен като WYSIWYG редактор, Namo WebEditor би могъл да се използва и за “ръчно” HTML кодиране. Превключването между различните режими на работа става посредством бутоните (tabs), намиращи се в долната част на работното поле. Въпросният метод за предварителен преглед действително спестява време и е много удобен, защото с негова помощ ще можете да проверите в реално време как изглежда конкретният HTML елемент и/или неговият сорскод, без дори да отваряте външен уеббраузър.


 
 


Интерфейсът на приложението е “отрупан” с множество бутони и полета, но с него се свиква доста бързо, защото отделните елементи са подредени по съвсем интуитивен начин, а освен това по желание бихте могли да “скриете” от погледа си препратките, които ползвате най-рядко


 


Въпреки че програмата е насочена най-вече към начинаещите уебразработчици, мисля, че и всеки опитен HTML, ASP, PHP, JSP и XML “гуру” би свършил работата си безупречно с нейна помощ, защото Namo WebEditor поддържа цветно кодиране за тези езици за уебпрограмиране според синтаксиса. Това улеснява значително намирането на пропуски и синтактични грешки, което се случва често при “ръчното” уебпрограмиране.


Като бонус с Namo WebEditor получавате и широк набор от фонови текстури, бутони и полуготови темплейти, които може да използвате при създаването на сайта си. Различните компоненти и уебшаблони са разделени на категории, като всеки от елементите подлежи на потребителска интервенция.


Пробната версия на този WYSIWYG редактор може да си изтеглите от уебсайта на разработчиците, а цената за лицензирането му е сравнително висока – $99,99. Преди да се разочаровате, хвърлете един поглед върху безупречно оформените, професионално изглеждащи темплейти, които получавате заедно с приложението.


http://www.namo.com/products/webeditor.php


 

About the author

Редактор

Leave a Comment