Анализи

Синхронизация на директории с Allway sync

Written by Редактор

Собствениците на USB флаш дискове вероятно са добре запознати с дилемата при различните версии на даден файл. В практиката се оказва, че невинаги може да се разчита само на файловите атрибути, за да се определи кога е създаден даден файл и съответно кое е най-актуалното му копие, особено ако не само вие имате достъп до компютъра, където се съхраняват те.


Софтуерът Allway Sync елиминира необходимостта от проверка на файловите атрибути, защото с него винаги ще сте наясно къде са най-актуалните варианти на желаните документи и съответно кои са техните по-стари копия. Инсталирането е съвсем просто – всичко, което трябва да направите, е да посочите двете директории (поддържат се и споделени мрежови папки), чието съдържание ще бъде анализирано и синхронизирано впоследствие.По желание е възможно да се ползват филтри, за да се изключват дадени файлове от индексирането и синхронизацията в бъдеще. Същинското синхронизиране на файловете може да става ръчно или по определен от вас график, а интерфейсът на тази малка, но ефективна програма е локализиран и на български език. По-опитните потребители ще могат да създадат и batch файлове, включващи този софтуер, защото Allway Sync работи коректно и като конзолно приложение.


Софтуерът е безплатен за домашните потребители, а за работа в комерсиални условия е необходим лиценз, чиято цена е $20. Може да го изтеглите от уебсайта на разработчиците, намиращ се на адрес http://allwaysync.com/.


Димитър Петков

About the author

Редактор

Leave a Comment