Памети

Reset Computers представят OCZ Technology

Един от проблемите, свързани с различните видове компоненти в България, е фактът, че намирането им е трудно. Особено когато имаме желание да си закупим нещо качествено, което да си заслужава. За радост Reset Computers сключи ексклузивен за България дистрибуторски договор с американската компания OCZ Technology, която е производител на най-висок клас памети както за домашни и офис системи, така и за овърклокъри и сървърни системи. Reset Computers вече предлага сериите Value, Gold и Platinum за DDR и DDR2 памети.


Сериите се различават главно по предназначението си. Value са изключително насочени към бюджетните потребители, които желаят да си закупят качествени модули с доживотна гаранция, но не се нуждаят от някакви сериозни овърклокърски възможности от страна на паметта. За сметка на това цената е повече от атрактивна. Серията Gold и особено Platinum предлага по-сериозни възможности за овърклок чрез подбрани чипове памет, които осигуряват освен висока честота и агресивни тайминги за работа.


Кои са предимствата на OCZ? Вече споменахме за качествените модули и изработката им, както и за доживотната гаранция. За всичко това обаче се грижи и добре измисленото охлаждане на екстремните модули. Радиаторите XTC на новите модели на OCZ подпомагат оптималното топлоотделяне на чиповете, което в комбинация с вентилатор със сигурност ще задържи модулите в нормални температури, независимо от напрежението, което сте подали.


В следващия брой очаквайте по-обстойно представяне на няколко конкретни модела от продуктовата линия на OCZ – 2 GB PC3200 Platinum XTC Kit и 1 GB PC6400 DDR2. За да привлечем още по-силно вниманието ви, ще кажем само, че модулите PC3200, макар да са от по 1 GB (което може да доведе до по-слаби резултати при овърклок), показаха наистина сериозно повишение на работната честота при задържане на сравнително агресивни тайминги, като резултатът от това бе доста сериозна производителност.

About the author

Редактор

Leave a Comment