Други

Нов проектор от Sanyo

Written by Редактор

Досега използваните проектори, независимо от начина на формиране на изображението и неговата яркост, притежаваха един общ недостатък – нуждата от сериозно разстояние между устройството и екрана. Освен другите минуси на проекторите като цяло (или поне минуси за потребителите), често това е причина за неудобства и при бизнес презентации или други приложения.


За преодоляването на това препятствие повечето производители разработват лещи с все по-изпъкнала повърхност, което обаче от своя страна влияе на самото изображение. Независимо от фокусното разстояние между източника на образа и самата леща, идва момент, в който става невъзможно по-нататъшното приближаване, без това да изкриви видимо проектираното изображение.Подходът на Sanyo към решаването на този проблем се базира на комбинация от леща и изпъкнало огледало, благодарение на което стават възможни разстояния от около 8 см! В допълнение към посоченото разстояние, проектираното изображение има диагонал над 250 см. Освен изключително малкото разстояние, което ще му е нужно, за да работи, новото устройство на Sanyo също така ще може да проектира изображение независимо от ъгъла, под който е поставено спрямо екрана. Това ще се осъществява благодарение на използваната система от огледала в него, компенсираща различните ъгли на падане на светлината. Нативната разделителна способност на проектора ще бъде 1024 х 768, а входовете му – VGA, S-Video и компонентен. Устройството няма да разполага с DVI или HDMI.


Моделът LP-XL50 се явява първият по рода си, предлаган от Sanyo, и се очаква да е наличен на пазара до края на годината.


Добрил Доков

About the author

Редактор

Leave a Comment