Периферия

Мишка сканира вените на дланта

Written by Редактор

            Японската компания Fujitsu анонсира своя нов биометричен продукт в лицето на серия USB базирани мишки, които са оборудвани със сензор за сканиране на местоположението на вените, разположени на дланта на потребителя.

Технологията е създадена като гаранция, че потребителят, който се намира зад компютъра, е оторизиран да го използва. За да не се налага плътното прилепване на дланта към сензора, в софтуера на биометричния сензор е зададено ниво на толеранс спрямо ъгъла, под който ръката е позиционирана върху мишока.


В продуктовата гама са включени половин дузина разновидности, снабдени с новата технология, а размерите им са, както следва: 63 мм ширина, 120 мм дължина, 39 мм височина и тегло от около 160 г. Основната разлика между моделите е в дизайна и цвета на корпуса.


От фирмата предлагат и самостоятелен четец на разположението на вените в дланта (уникално за всеки човешки индивид) за потребителите, които не желаят да заменят настоящата си мишка, но в същото време търсят максимално висока сигурност на своите данни чрез биометрична защита.


Димитър Петков

About the author

Редактор

Leave a Comment