Уеб дизайн

KoolMoves – добавете живот към своя сайт

Written by Редактор

KoolMoves е програма, с помощта на която се създават флаш анимации. Въпреки че това е основното й предназначение, с нея може да оформяте и най-различни анимирани текст, банери, слайдшоута и лога, интерактивни менюта, игри. Тя включва много текстови ефекти, изображения и бутони, скриптове и шаблони за сайтове. Всичко това е комбинирано с лесен и удобен за използване интерфейс. Включени са пълноценни инструменти за рисуване, както и възможност за импортиране на векторни и растерни изображения, МР3 и WAV аудиофайлове. Предимството на приложението е, че с него могат да работят както професионалисти, така и съвсем обикновени потребители, които искат да направят първия си сайт.


С инсталирането няма да имате никакви проблеми. Основното изискване към вас е да имате инсталиран Macromedia Flash Player, за да прегледате крайните си резултати. Интерфейсът е изчистен максимално. Всички необходими функции са разположени в лентата с инструменти, като е оставено много свободно място на екрана, за да разположите своя проект. Естествено, винаги може да изберете и някоя от функциите от контекстните менюта. В зависимост от това какъв е обектът, който правите, имате достъп до различни подменюта. Пропуснах да ви кажа, че с първото стартиране на приложението се отваря помощник – с него ще пригодите KoolMoves максимално към своите нужди. Трябва да изберете категорията, с която основно ще се занимавате, като посочите нивото на уменията си в съответната област.


Всъщност авторите са заложили на множество различни помощници, с които ще се срещнете при правенето на различните елементи. А ако прецените, че ви пречат, съвсем спокойно може да преминете в друг режим на работа. С приложението се прилагат повече от 70 action script, 100 текстови и много 3D ефекти. Разполагате с 28 различни уебинтерфейса и над 300 клипарта. Работата ви през повечето време ще се свежда до избиране на най-различни елементи и прилагане на всевъзможни ефекти към тях. Но това е и основното й предимство.


За съжаление програмата не е безплатна. Цената и от $49 може и да ви се стори висока, но на фона на скъпоструващите професионални пакети и възможностите, които ви се предлагат, мисля, че средствата, които ще трябва да се вложат, са минимални. Все пак може да използвате демоверсията за неограничен период от време, като няма да ви е позволено да запазвате проектите си. Но пък можете да експортирате готовите елементи във флаш формат, както и да ги качвате директно на сайта си.


Системни изисквания: Windows 98/Me/NT4/2000/XP.


Официален сайт: http://koolmoves.com/

About the author

Редактор

Leave a Comment