Практика

Контрол над контекстното меню с RightClick

Written by Редактор


Контрол над контекстното меню с RightClick


RightClick е интересен компонент от пакета Object Desktop на Stardock, позволяващ на потребителите да променят частично или изцяло контекстното си меню, достъпно при десен клик.


Интересното е, че освен тривиалните препратки за стартиране на различни програми, за компресиране, изпращане чрез електронна поща, CRC проверка и др., с настоящия софтуер ще можете и да разкрасите визуално своето контекстно меню. Освен промяна на външния му вид чрез т.нар. дрехи за интерфейса, RightClick позволява и добавянето на графични датчици за произволни променливи, например за обема на свободната физическа RAM памет и за текущото натоварване на процесора. Това е възможно, тъй като програмата позволява добавянето на DesktopX-базирани помощни компоненти (т.нар. джаджи). Може да направите менюто полупрозрачно, да добавите аналогов или цифров часовник към него и да го извикате и скриете посредством горещ клавиш, както и с щракване с десния бутон на мишката, разбира се.


Ако се инсталира заедно със софтуера WindowBlinds за промяна на външния вид на интерфейса на Windows, RightClick наследява темата, използвана при него, за да е в унисон с активната графична среда. Въпреки че е доста помпозна на външен вид, програмата не натоварва осезаемо системата.


За съжаление тя не е безплатна. Демото може да свалите от http://www.stardock.com/products/rightclick/,  а цената за лицензиране е $9,95.


About the author

Редактор

Leave a Comment