Интернет

ИНТЕРУТ ОСИГУРЯВА 100 GB ETHERNET С ПОКРИТИЕ В ЦЯЛА ЕВРОПА НА ТЕЛЕКОМ СЪРБИЯ


София, 30 април 2008 г. – Интерут, собственикът на българския алтернативен оператор Telecom Partners Network (TPN), сключи договор за предоставяне на 100Gb Ethernet мрежов трафик на водещия сръбски телеком – „Телеком Сърбия”. Чрез услугата на Интерут, Ethernet Clear, сръбският телеком ще се свързва и с точките на присъствие (PoPs) на компанията в Лондон, Милано, Париж, Амстердам, Виена, Франкфурт, Прага, Будапеща, Тимишоара и Ню Йорк. Ethernet Clear осигурява на сръбския телеком и уеб портал за проверка на сметки и проследяване на спорни фактури онлайн.


Споразумението с най-развитата и широко разпространена мрежа за пренос на глас и данни в Европа – Интерут, осигурява на телекома много по-голямо присъствие в Западна и Централна Европа. Търсенето на широколентов интернет достъп и мултимедиа услуги продължава да расте в Европа, като абонатите само на широколентови услуги вече са над 77 млн. Еthernet Clear на Интерут е подходящо ниско бюджетно решение за операторите, които искат достъп до повече точки на присъствие в Европа.


Зоран Перович, Директор на Международния отдел на „Телеком Сърбия”, сподели: „Поради географския район, в който се намираме – югоизточна Европа, за нас беше важно да станем партньор с оператор с покритие в цяла Европа. Интерут е един от най-добрите доставчици на оптична мрежа от следващо поколение. Благодарение на тях ние успяхме да покрием по-голямата част от изискванията за 100Gb Ethernet широколентов трафик, при това спестихме и разходи. Интерут, чрез своята паневропейска мрежа от ново поколение, е основен доставчик на капацитет и ние сме поласкани да работим с тях.”


Владимир Хендрик, Регионален Мениджър на Интерут за Централна и Източна Европа и Директор на Интерут за България, казва: „Ethernet има потенциала и гъвкавостта да се превърне в преобладаваща технология на свързване. Нарастващият брой заявки за Ethernet, които получаваме, показват, че Ethernet се избира заради по-ниската цена и отворените стандарти. За всички, които преразглеждат потребността си от широколентов трафик, Ethernet е категоричен заместител.”


Интерут подписа няколко споразумения с телекоми от централна и източна Европа, последното от които бе миналия месец – с руския оператор Ростелком – за изграждане на нова 50% по-бърза цифрова магистрала между Европа и Азия. Хендрик допълни: ”Надеждността и по-големият капацитет на нашата Ethernet услуга я правят много подходяща за амбициозни оператори от нововъзникващите пазари, които искат да се наложат на глобалната сцена.”Интерут (www.interoute.com) – е собственик на най-развитата и широко разпространена мрежа за пренос на глас и данни в Европа. Оптичната мрежа на компанията е с дължина на трасетата 54 000 км и обслужва над 12 000 клиенти от всяка индустрия – от финанси до търговия на дребно, включително всеки по-голям традиционен телеком в Европа, оператори в Северна Америка, Източна и Южна Азия, правителства, университети и маркетингови агенции. Тези компании считат Интерут за идеалния партньор за предоставяне на хостинг, продажба на преносни услуги и разработване на нови видове услуги. Посредством установените си връзки в Европа, Северна Америка и Дубай, Интерут притежава и разработва много гъсти мрежи в най-големите градски центрове на Европа. Всеки ден през центровете за данни на компанията преминават електронни сделки на стойност над 1 милиард евро. Интерут навлезе у нас през 2006 г. като придоби 100% от местния алтернативен оператор „Телеком Партнърс Нетуърк” (TПН).Телеком Сърбия (www.telekom.yu) – е водещ телекомуникационен доставчик на решения за обслужване на потребители в Сърбия и балканския регион. Създаден през 1997 г., Сръбският Телеком е 80 % собственост на PTT (сръбските пощи) и 20% на OTE, гръцкият full-service телекомуникационен доставчик. Телеком Сърбия доставя на своите потребители пълен обхват от телекомуникационни услуги: фиксирана телефония, мобилна телефония, пренос на данни, интернет и международни телекомуникации.


 

About the author

Редактор

Leave a Comment