Интервю

Фирма “Стилтех” става официален вносител на Universal Abit

Written by Редактор


Фирма “Стилтех” става официален вносител на Universal Abit


След като научих, че българският ИТ дистрибутор “Стилтех” става официален вносител на продуктите на Universal Abit, реших да задам няколко въпроса както към “Стилтех”, така и към представителите от страна на международния производител. Надявам се, че така подбрани, въпросите и отговорите към тях ще ви предоставят възможно най-пълноценната информация за това какво да очакваме от двете фирми за в бъдеще. На въпросите към “Стилтех” отговаря Елица Божинова, продуктов мениджър във фирмата, а на въпросите към Universal Abit отговаря Луиза Лий, директор продажби за Източна Европа.


Елица Божинова, “Стилтех”: “Компанията ни се ориентира към доставка на стабилна марка с високо качество”


При толкова много производители на дънни платки защо “Стилтех” реши да гласува доверие на Universal Abit – една компания, която трябва отново да си пробива път към позициите на най-добрите в този сегмент?


Universal Abit е един от най-добрите производители, доказал своите преимущества в световен мащаб. Компанията въвежда в своите модели последните технологични иновации и се стреми към постоянно подобряване на представянето. Малко са конкурентните марки в тази сфера на българския пазар, а доставките им и гаранционното обслужване – често съпътствани с проблеми. Затова фирма “Стилтех” се ориентира към доставка на стабилна марка с високо качество, съответстващо на изискванията на потребителите. Съвсем скоро ще предоставим на вашето уважавано издание бройки от всички нови модели, за да можете лично да се уверите чрез тестове във възможностите на Abit към днешен ден.


Какво ново и изключително ще донесе прибавянето на марката Universal Abit към продуктовата гама на фирма “Стилтех”?


Новото са дънни платки от висок технологичен клас, с по-голяма производителност и надеждност, гаранция за качество и стабилност. През следващите месеци ще бъдат доставени и налични разнообразни модели с основните чипсети.


Какъв обем на складови наличности с продуктите на Universal Abit може да очакваме? Ще има ли възможности за поръчка на модели, които не присъстват в ценовата листа, но се предлагат от Universal Abit?


Идеята е да има постоянна наличност от най-често търсените модели. Да, ще има възможност за такива индивидуални поръчки, доставките са редовни и в кратък срок, което ще удовлетвори напълно изискванията на нашите клиенти.


При наличието на нов модел, влязъл съвсем скоро в производство, колко бързо компанията ще може да реагира и да представи продукта и на българските потребители?


Веднага щом продуктът бъде включен в ценовата листа за доставки и е в продажба от производителя.


Фирма “Стилтех” е вносител и на дънните платки с марка EPoX Computer. Ще се промени ли продуктовата политика на фирма “Стилтех” при наличието на две сериозни марки дънни платки?


Universal Abit е марка от по-висок технологичен и ценови клас и попада в друга категория, докато EPoX Computer е марка от високия среден клас и отговаря на нуждите на масовия потребител. В момента текат процеси на преструктуриране в заводите и има забавяне на някои доставки. Надяваме се в най-скоро време отново да има редовни доставки, защото тази марката е широко разпространена, стабилна и търсена.


На българския пазар присъстват много сериозни производители на дънни платки, които няма лесно да отстъпят част от пазарния си дял. Какво да очакваме от фирма “Стилтех” и Universal Abit в тази насока?


Ясно е, че в своя клас Universal Abit има един основен конкурент на българския пазар. Досегашният му монопол е показал своите недостатъци и има пропуски, които надпреварата между двете марки ще запълни и ще подобри предлагането и обслужването.


снимка: Luiza_Lee.jpg


Луиза Лий, Universal Abit: “Ние работим много сериозно в посока пренасяне на “духа на Abit” от миналото към бъдещето”


От доста време насам Universal Abit имаше проблеми с производството и предлагането на висок клас дънни платки, но изглежда, че всичко вече е наред. Може ли да кажем, че компанията е по-силна и готова да се бори за челните места в сектора?


Да, така е. Ние имахме проблеми в миналото, обаче след стратегическото ни обединение с USI проблемите бяха решени и Universal Abit е готова да отново да направи силен старт на българския пазар.


Загубихте силните си позиции от периода 1999–2001 г. Как ще върнете вниманието на потребителите, ентусиастите и овърклокърите обратно към продуктите ви?


И за в бъдеще фокусът ни ще бъде върху този тип потребители, но ще се насочи и към цифровите продукти за домашна употреба.


Измина доста време, откакто българска компания представляваше Universal Abit (или в миналото – Abit) на пазара. Какво доведе до избора на фирма “Стилтех” за представител на марката в България?


Имахме повече възможности за избор на представител във вашата страна. Причината да се спрем точно на този дистрибутор е, че неговата философия на бизнес поведение е много близка до нашата.


Какви нови продукти можем да очакваме от вас – не говоря само за дънните платки, но и за други продукти. С помощта на фирма “Стилтех” каква част от новите продукти на Universal Abit може да очаква българският потребител?


Разбира се, нашият главен бизнес е разработката и производството на дънни платки. Освен това изразходихме доста ресурси за разработка и създаване на цифрови продукти за домашна употреба. Ще предложим и още нови продукти в зависимост от пазарните желания.


Universal Abit ще има доста сериозна конкуренция в България от страна на ASUSTek, Gigabyte, MSI, ASRock и т.н. Как ще се борите с тях и как възнамерявате да вземете част от пазарния им дял?


Знаем, че имаме доста силни противници на българския пазар, но сме сигурни, че ще имаме повече успех в бъдеще. Заедно със “Стилтех” планираме доста маркетингови дейности, чрез които да донесем “духа на Abit” и на вашия пазар.


Последно, но не по важност – можете ли да кажете на българските потребители защо трябва да обърнат повече внимание на продуктите на Universal Abit в близкото бъдеще?


Ние работим много сериозно да пренесем идентичността на компанията от миналото към бъдещето. Българските потребители много скоро ще видят новото ни лице. Силни сме в сферата на поддръжката, което също ще е голямо преимущество за нашите клиенти.


Въпросите зададе:


Тодор Богданов

About the author

Редактор

Leave a Comment