Интернет

Copernic Agent Basic: мощна интернет търсачка

Written by Редактор

Ако работата ви изисква постоянно да сърфирате онлайн, за да сте в час с всички новини, анализи и събития от конкретна област, било то програмиране, уебдизайн или пък хардуерни тестове да речем, то инсталирането на един BHO тулбар с търсачка за браузъра често не е най-удачният вариант. Паралелно с гореспоменатата лента за търсене, вградена в браузъра, бихте могли да си качите и безплатния софтуер Agent Basic, разработван от Copernic. Той предоставя бърз достъп до над 90 търсачки в мрежата, както и други уеббазирани източници на информация.


Въпросните търсещи машини са групирани в десет категории, като всяка покрива конкретен вид информация. Например в графата, именувана “The Web”, ще намерите 17 от най-големите интернет търсачки сред които AOL, MSN и Yahoo. За съжаление засега липсва интеграция с Google, но от разработчиците обещават да коригират проблема максимално бързо. След като изберете тази категория и въведете дадена ключова дума, софтуерът автоматично изпраща заявката към всички 17 търсачки от групата, след което резултатите се подреждат според тяхната релевантност. Възможно е и да ги филтрирате, така че да на екрана да виждате само сайтове, хоствани в предварително избрана държава.


В останалите категории имате достъп до ресурси, съдържащи уебкниги, интернет радиостанции, както и онлайн магазини със стоки от всякакъв характер и калибър. С две думи, вместо да губите време, жонглирайки между таб полетата, търсейки информация в няколко търсачки едновременно, с Copernic Agent ще получите на тепсия всичко, което ви интересува.Освен това, ползвайки програмата, ще можете да хвърлите едно око на резултатите още преди да сте отворили връзките, чрез вградения прозорец за предварителен преглед, както се вижда на екранната снимка. Copernic събира всички резултати и ги показва на една страница за максимално удобство. С едно щракване ще можете да съхраните конкретната статия локално, за да я прочетете впоследствие или да я изпратите чрез електронна поща. Единственият недостатък на софтуера е вече споменатият проблем с липсата на интеграция с Google.


Решението се предлага и в два платени варианта, където търсачките са още повече, но се изисква закупуване на лиценз. Разширеният пакет Agent Personal струва $29,95, докато професионалната версия Copernic Agent Professional се продава срещу $79,95. В нея, освен по-голям брой интернет търсачки, получавате и допълнителни помагала за мениджмънт, анализ и проследяване на промените при произволни сайтове. Както споменах в началото, Copernic Agent Basic е напълно безплатна, може да я изтеглите от: http://www.copernic.com/en/downloads/index.html


Димитър Петков

About the author

Редактор

Leave a Comment