Периферия

Безжична мишка и клавиатура от Kensington

Written by Редактор

 Безжичната клавиатура Ci70 от Kensington е една от най-малките компактни клавиатури на пазара, при която все пак е запазена стандартната подредба на клавишите и липсва функционален (Fn) бутон за емулация на други системни и специални клавиши. Това красиво и ергономично решение от Kensington ще се хареса на всеки, който търси начин за елегантно премахване на част от кабелите, задръстващи работното бюро. Струва си да се отбележи, че тук има и платформено специфични функционални клавиши Command/Apple и Windows бутони, т.е. клавиатурата е универсално съвместима и с MacOS X, и с Windows. При конструкцията са използвани ниски бутони с мек ход, в резултат на което въвеждането на текст с Ci70 не е никак трудоемко.Мишката, която е част от комплекта, на пръв поглед изглежда прекалено малка и най-вече ниска. На практика тя е проектирана именно за да бъде малка, но в същото време удобна и прецизна.


Въпреки всички качества на настоящия комплект, не бих го препоръчал на запалените геймъри, нито на професионалистите, занимаващи се с предпечатна подготовка, дизайн и CAD/CAM разработки, защото там прецизността е от първостепенно значение, а що се отнася до елиминирането на кабелите, то не е с най-висок приоритет.


От друга страна, комплектът Ci70 би бил безупречен избор за стандартна офис работа, както и удобен компаньон на всеки домашен и настолен компютър.

About the author

Редактор

Leave a Comment