ИТ в България

БАИТ ЕКСПО 2008

Written by Редактор

 От 4 до 8 ноември т.г. в Интер Експо и Конгресен Център – София, ще се проведе тринадесетото поред най-голямо специализирано изложение за информационни и комуникационни технологии в България БАИТ ЕКСПО 2008.

Мотото на изложението тази година е „Технологията следва природата – да поемем заедно по правилния път„. „Зелената вълна“ в ИТ технологиите ще е един от акцентите, с който организаторите на изложението искат да популяризират продуктите в тази сфера, водещи до ограничаване влиянието на човешката дейност върху околната среда с цел нейното опазване. БАИТ ЕКСПО 2008 ще представи последни новости в областта на ИТ и комуникациите. Ще бъдат демонстрирани сървърни решения, персонални, мобилни и джобни компютри, печатащи устройства за дома, малкия и средния по големина офис, широкоформатни принтери и други периферни устройства, мрежови решения, компоненти за асемблиране на компютърна техника и други новости.

Тази година в рамките на БАИТ ЕКСПО ще се проведе и 14-то PC World Софтуерно изложение, на което български разработчици на софтуерни продукти ще покажат свои нови идеи и цялостни решения.

Програмата включва множество фирмени конференции, форуми и семинари, представящи най-новите продукти и решения на водещи световни производители.

По време на БАИТ ЕКСПО 2008 ще се проведе и вторият Национален форум за развитие на информационните и комуникационните технологии, организиран от ДАИТС съвместно с БАИТ, АСТЕЛ и други браншови организации, с участието на представител на Немската асоциация по информационни технологии, комуникации и нови медии BITKOM. На полудневен семинар немски компании ще представят свои продукти и решения за бизнеса и администрацията и ще проведат двустранни бизнес срещи (В2В) с български фирми.

Както досега, БАИТ ЕКСПО ще отправи поглед към бъдещето и младите специалисти в бранша. В програмата на изложението влиза станалият вече традиционен образователен форум с подкрепата на МОН. За младите хора БАИТ и Българската федерация по електронни спортове подготвят състезания и демонстрации на кибер игри. Ще се проведат и квалификациите на българските състезатели и отбори за участието в Европейското първенство по електронни спортове.

Няма да липсват и вълненията, свързани с награждаването на отличилите се творци и журналисти. БАИТ ЕКСПО 2008 ще връчи своята традиционна годишна награда  за изключителен принос за развитието на информационните технологии в България, както и годишната награда за журналистически принос при отразяване на проблемите на информационното общество.

За посетителите ще бъдат организирани редица приятни изненади, участие в томболи с награди, ще има и атрактивна програма. Генерален спонсор на изложението е Макс Телеком.

About the author

Редактор

Leave a Comment