Офис

AVS DVD Player – мощен мултимедиен плеър

Written by Редактор

В днешно време почти всеки компютър разполага с DVD устройство, което пък от своя страна изисква да имаме на машината си и софтуер, с който да гледаме DVD филми. Сред множеството продукти от този род, голяма част от които платени или претрупани с излишни функции, се срещат и някои по-семпли и удобни плеъри, като настоящата програма. AVS DVD Player притежава приятен и лесен за използване интерфейс, със стандартен изглед, с който навярно сте свикнали, ако сте ползвали други популярни програми за възпроизвеждане на видео- и аудиофайлове. Програмата има многоезична поддръжка, но българският не фигурира сред езиците. В инсталационния пакет идват и четири различни кожи, с които да разнообразите външния му вид. Плеърът може да възпроизвежда всякакви DVD дискове. AVS DVD Player се разпространява напълно безплатно, няма ограничения, нито съдържа реклами (adware), което го прави доста добър избор за офисна или домашна машина.Плеърът поддържа голям набор от видеоформати. Освен стандартните за DVD дискове (PAL, NTSC, VCD, SVCD) възпроизвежда и голям набор от MPEG4 формати, включващи DivX и XviD. Също така без проблем работят MPEG1, MPEG2, AVI, Real Media video, Quick Time, WMV файлове, включително и WMV-HD, H.263, H.264, както и мобилни видеоформати от типа на 3GP, 3GP2, MP4. На практика програмата се явява универсален плеър за повечето мултимедийни видеоформати. Разбира се, без проблеми просвирва и различни аудиофайлове, като МРЗ, WMA, OGG и т.н. AVS DVD Player може да възпроизвежда файлове от различни източници, като филми, записани на твърдия диск или на преносими устройства (Flash, USB дискове) или такива по локалната мрежа (LAN).


Управлението на плеъра е лесно и може да става освен с мишката, също и с удобни клавишни комбинации. С повечето от тях сте свикнали от другите подобни програми. Двойно щракване върху изображението ви праща в режим на пълен екран и обратно. Останалите клавиши са идентични с тези при BSPlayer и WinAMP. Например Play/Pause става със Space, Z и В служат за превъртане на предишен/следващ файл, Stop се задейства с V, а регулирането на звука – с бутоните “+” и “–”. С помощта на стрелките може да превъртате филма (песента) напред или назад.AVS DVD Player подържа плейлист, може да записва и отваря такива, включително и създадени от други програми. За допълнителна визуализация на музиката има вградени повече от 20 различни графични ефекта. Разполага и с функция за взимане на снимки (отделни кадри) от възпроизвеждания филм през определен период от време, които се записват в посочена от вас папка като графични файлове. С допълнителни plug-in модули може да активирате и копирането на DVD филми на твърдия диск – т.нар. рипване (RIP). За целта трябва да посетите официалния сайт на продукта, където ще намерите още интересни програми, някои от които също безплатни.


Въпреки че AVS DVD не се отличава с някакви уникални и изключителни функции, той е доста функционален, семпъл и удобен – добър избор за всеки, който си търси програма за гледане на DVD и други филми. Сравнително лек е, притежава интуитивен интерфейс и стандартно управление и както споменахме, е напълно безплатен. Ще намерите AVS DVD Player на официалния сайт: http://www.avsmedia.com/.


Петко Кавръков

About the author

Редактор

Leave a Comment