Интернет

Анонимно сърфиране с Identity Protector 2007

Written by Редактор

Дори и да сте се снабдили с качествена защитна стена, антивирусен и антиспайуер софтуер, никога не е излишно да се презастраховате. Това важи с особена сила, ако често пазарувате онлайн, плащате своите сметки чрез Epay, пазарувате чрез Paypal и т.н. Както знаете, спайуер паразитите могат да бъдат крайно неприятни, тъй като на пръв поглед не пречат на работата, но паралелно с това някой някъде получава информация относно нашите навици по време на сърфирането в интернет. Така впоследствие е много по-вероятно да станем жертва на измама, свързана с нашите интереси.Софтуерът Identity Protector 2007 служи за защита на личните данни по време на сърфиране и може да се ползва паралелно с други защитни решения. Той има шест основни модула, които се грижат за вашата онлайн сигурност. Основният център за контрол на сигурността на личните данни (Privacy Control) показва дали сте защитени от кражба на идентичността, и ви осигурява анонимен достъп до интернет, така че вашия IP адрес да остава винаги скрит, дори и за собствениците на посещавания от вас сайт.


Spycatcher е отделен модул, който резидира в паметта и следи за паразитни процеси. При наличието на такива той ги елиминира и ви уведомява. С модула може да сканирате и локалните файлове за наличието на зловреден софтуер. Spycatcher разчита на антиспайуер дефиниции и се обновява автоматично, като ползва и евристични методи за откриването на шпионите.В персоналния сейф (Personal Data Vault) може да съхранявате важни данни, например номера на карти, адреси, пин кодове, пароли и т.н. Естествено, всичко, което съхраните тук, се криптира и се заключва с основен ключ. Adarmor пък елиминира автоматично отварящите се рекламни прозорчета, Trackscleaner заличава следите след сърфиране в интернет. Що се отнася до модула Privacy Auditor, той служи за одит на сигурността на системата и показва потенциални слаби места.


Като цяло този софтуер е много богат откъм функции, но в същото време е достъпен на приемлива цена. Той ще е добър помощник на всеки запален “сърфист”, но само в комбинация с отделен антивирусен софтуер и защитна стена.


Димитър Петков

About the author

Редактор

Leave a Comment